Svensk Adel

Race:  Norse
Coach:  Ulrik S
Description
Adelsman är varje son,
som till fader har ett "von".

(Falstaff Fakir)

 
Norse logo
no custom team badge
Bulletin board from the coach
June 30th, 2020
Match #6 Pink Punishers (goblin)
Den svenska adeln åkte på två serious injuries redan innan de hunnit röra sig på planen i turn 1. Men efter den chockerande starten tog matchen en annan vändning. Det var inget skönspel alls från någon sida men de små grönskinnen hade det sämsta flytet. I turn 5 och 6 första halvlek slogs fyra ettor på raken för really stupid så de dreglande trollen gjorde att spelet blev ensidigt till fördel för adeln. Ett bra försök till throw team-mate föll på mållinjen med misslyckad GFI. Nej, det ville sig inte alls för Pink Punishers alls att spela boll så laget hamnade utanför målprotokollet. Det gick lättare åt andra hållet. De svenska offensiverna när bollen väl hade vunnits kunde lätt hålla undan försvaret och touchdowns ramlade in i jämn takt.
- Ulrik S
 
 
June 17th, 2020
Match #5 Graveyard Packers (Undead)
Att spela mot ett Undead-lag är aldrig roligt men att spela mot deras coach är alltid roligt så det jämnade ut sig. En tight första halvlek som avslutades med att Norse behövde göra två GFI utan reroll för att gå i mål. Det misslyckades och det visade sig vara Svensk Adels bästa chans att vinna matchen. I andra lyckades snabba och duckande ghouls "rinna" igenom försvaret till 1-0. Försök till kvittering fösvårades av att kastaren Knorring träffades av en sten på kickoff och blev skadad. Att alla rerolls i andra brändes på dubbelskallar (tre i andra, en i första) gjorde att den svenska offensiven kom av sig helt. Ett helt logiskt slutresultat utifrån matchbilden. Motståndarlaget var starkare på pappret och spelade bättre.
- Ulrik S
 
 
June 9th, 2020
Match #4 Boozgut Partypoopas (orc)
Allt misslyckas...

Första halvlek läge för TD av en Ulfwerener. Jag ser att motståndaren med en spelare med två GFI kan nå bollhållarens tacklezone. Jag kan antingen göra en GFI eller blitza orcen med mitt troll. Onödigt att ramla med bollen så jag väljer blitz en, slår en etta på Wild Animal och misslyckas med TD i nästa.

Andra halvlek lyckas få loss bollen, gör en passning vilket skulle leda till en säker touchdown och vunnen match. Den spelare som kan göra en interception är trollet som slår en 6:a. Lyckas få till en blitz mot trollet, slår fyra blocktärningar och lyckas inte få bättre än en push. Trollet dodgar bort (behöver 5+) och gör Touchdown. Kicken leder till en touchback och chans till kvittering. Det enda som behövs för att komma fri är en tvåtärningsblock som blir dubbelskalle.

Motståndaren hade säkert en jättetrevlig kväll och slog en sexa på winnings. Jag slog en etta.

Moralen är ändå bra. Ambitionerna om en bra placering är borta så nu blir det mer avslappnat spel. Självklart är en förlust tråkig men det blir alltid någon annan som blir glad.
- Ulrik S
 
 
May 23rd, 2020
Match #3 Hooligans of Chaos
Matchen hade allt. Blood on the pitch, passning utan reroll, fult spel, desperata dodgar och skadad star player. Andra halvlek var en rysare hela vägen. Den dominerande spelaren på planen under matchen var utan tvivel Trolle som var stabil lagspelare under 15 turns, och starkt bidrog till den adliga segern. Båda lagen gav verkligen allt. Turn 16 för Chaos innebar en 3+ dodge (som lyckades med reroll) följt av två gfi och sedan en tvåtärnings blitz för att få ner bollhållaren vilket lyckades. Svensk Adel kunde i turn 16 avgöra med entärningsblitz, plocka upp bollen (lyckades med reroll) och en otroligt spännande gfi av Ridderstolpe till 2-1. Allt under glada tillrop från motståndaren Magnus E "Kom igen - du klarar det här!" Jämna matcher är de bästa och denna väckte starka känslor, en av de bästa Blood Bowl-upplevelserna jag haft! Ett stort tack till den andra coachen, det behövs två för att göra det möjligt.
- Ulrik S
 
 
 
Tournaments played:
none
Playing in:
TMBB Season 3
Trophies won:
nonego to previous page
Latest bulletins:
The 13th Ratt's Incredib...
Last Season :-(
Tyvärr måste jag meddela ...
Svensk Adel
Match #6 Pink Punishers (goblin)
Latest matches:
TMBB Season 3, Round 6
  0    Konnys Knutteklub...
  2    Altdorf Academic ...
TMBB Season 3, Round 6
  0    Drunks and Bastards
  0    Lazy Lizards
TMBB Season 3, Round 6
  0    Eight Points Bail...
  2    13th Ratt's Incre...
TMBB Season 3, Round 6
  3    Granloholm Gasbags
  0    Netherlands Blood...
TMBB Season 3, Round 6
  0    Dead coast Falcons
  3    B-laget
TMBB Season 3, Round 6
  2    Averheim Mighty B...
  0    BBK Svart Alfs
TMBB Season 3, Round 5
  2    Boozgut Partypoopas
  0    BBK Svart Alfs
TMBB Season 3, Round 6
  0    Pink Punishers
  3    Svensk Adel
TMBB Season 3, Round 6
  2    Sunnydale's Trow-...
  2    Graveyard Packers
TMBB Season 3, Round 6
  2    Zharr-Naggrund Bu...
  1    Green Waagh Packers
 
Some names and images are ® reg. trademarks of Games Workshop    |    code based on Aros Blood Bowl League